Philips – zaparzacz ekspresu do kawy

by

Nie od dziś wiadomo, że każdy ekspres do kawy pracuje w trudnych warunkach. Drobinki zmielonej kawy, woda, wilgoć – to wszystko w połączeniu z wysoką temperaturą zaparzania może powodować problemy. Tym razem przedstawiamy Wam stan zaledwie dwuletniego ekspresu do kawy marki Philips. Ekspres używany w warunkach domowych, zdaniem właściciela zaledwie kilka kaw dziennie. Efekt braku odpowiedniego czyszczenia i przeglądu jest porażający. Urządzenie odmówiło posłuszeństwa, zaparzacz po prostu nie był w stanie pracować w takich warunkach. Efekt? Połamane elementy podzespołu bez którego nie ma możliwości zaparzania kawy. Ogólna awaria i komunikat sygnalizujący błąd krytyczny. To co zastaliśmy wewnątrz, po rozkręceniu zaparzacza niestety przeraziło również nas.

Tak wyglądał zaparzacz przed przystąpieniem do prac!