Tacka ociekowa – czyszczenie
by
Każdy element ekspresu ma ogromne znaczenie, mowa tutaj nie tylko o elementach kluczowych systemu zaparzania. Liczy się przecież również estetyka i wygoda użytkowania. Zalegający osad, olej kawowy, drobinki zmielonej kawy mogą być problematyczne. Czasem ten zalegający brud i pleśń mogę powodować nieprzyjemne zapachy. Zwłaszcza w przypadku części urządzeń marki Krups czyszczenie może być znacząco utrudnione. Z poziomu zwykłego użytkownika jak się przekonaliśmy nawet niemożliwe.
Dlatego właśnie tak ważne są okresowe przeglądy przeprowadzane przez wykwalifikowanych specjalistów. Jako fachowcy w branży jesteśmy w stanie zajrzeć do każdego zakamarka ekspresu kawowego. Czyścimy, konserwujemy ekspresy ciśnieniowe od wielu lat! Poniżej prezentujemy Wam jak wygląda tacka ociekowa po 2 latach użytkowania ekspresu!
Czyszczenie ekspresów do kawy
Profesjonalnym czyszczeniem ekspresów kawowych zajmujemy się od wielu lat. Robimy to dla Was z dbałością o wszystkie szczegóły. Wierzymy, że ma to kluczowe znaczenie w przypadku idealnego smaku kawy. Pamiętajmy bowiem, że kawa lubi czystość. Jak smakuje kawa poranna gdy ekspres pełen jest osadów i pleśni?